Schoorl aan Zee, strandpaviljoen Paal 29 bijna niet te bereiken

Duikbril en zwemvliezen tegen het hoge water

strandpaviljoen-paal-20-schoorlSCHOORL AAN ZEE – De zusjes Tiana en Lilian, eigenaren van strandpaviljoen Paal 29 in Schoorl, zien dat hun klanten moeite hebben om het strand met de fiets te bereiken. Een grote waterplas op de Schoorlse Zeeweg is de boosdoener. “Sommige klanten vragen ons of ze hun sokken op de verwarming mogen hangen.

Het duingebied in de regio Schoorl kampt al maanden met wateroverlast. Op veel plekken staan er plassen op de weg en daalt het grondwater niet of nauwelijks. Mensen die in de duinen wandelen, hardlopen of fietsen hebben hier last van, sommigen zoeken een andere route of blijven thuis.

Duikbril en zwemvliezen
Ook de horeca op het strand van Schoorl leidt dus onder het hoge water. Tiana liet woensdag aan RTV80 zien hoe groot en diep de plas water eigenlijk is op de Schoorlse Duinweg: het water loopt ongeveer 25 meter door en is 22 centimeter diep. Op welke manier is er doorheen te komen? De dames besloten de humor ervan in te zien. Ze trokken hun wetsuits en zwemvliezen aan en namen hun duikbril en snorkel mee. Dit om het strandseizoen ludiek te beginnen.

“We laten hiermee zien hoe groot het probleem is. Aan de andere kant: je komt er wel doorheen. Kijk maar naar de tactiek van één van onze collega’s. Hij trapt alleen op de trapper die boven het water uitsteekt.”

Het volledige bericht is hier te lezen of downloaden.

U kunt er ook voor kiezen de link hieronder aan te klikken en het document te downloaden.

pdf ⋅ 134 KB

2024-04 Schoorl aan zee-eigenaren strandpaviljoen Paal

Download

Categorieën