Aanpak wateroverlast op recreatieve fietspaden in de duinen

Wateroverlast wordt vooral of geheel veroorzaakt door de veel sterkere neerslag vanaf juli 2023, vaak meer dan twee maal het gemiddelde. Om een indruk te krijgen, zie de cijfers:

De informatie van www.knmi.nl

De meren op de fietspaden in het gebied Bloemendaal- IJmuiden zijn diep; zie onder andere dit bericht van de Fietsersbond-Haarlem:

Het bericht van haarlem.fietsersbond.nl.

In de regio Bergen- Schoorl leek de wateroverlast in de duinen eerst te verminderen, maar nieuwe regenval zet opnieuw de Uilevangersweg en Dr Van Steinweg onder water; de Kennemerduinen kampen met diepere plassen. Het lijkt nu belangrijk om onafhankelijke kennis over het water in de duinen in te winnen en uit te wisselen. Dus eerst de oorzaken van de hogere waterstand verkennen en bezien welke oplossingen er zijn, zonder een Zwarte Piet toe te spelen. Dit was de strekking van de goede notitie die Statenlid Jan Stam maandagmiddag voorlegde aan de provinciale Staten, zie

De agenda staat hier.

Inmiddels sluiten we in de regio Bergen ophoging van paden of een pontonbrug niet uit; in de regio Haarlem is daar al langer op aangedrongen.

Categorieën